1. května 2011

Avokádo

Avokádová pomazánka

Zralé avokádo oloupeme (jde to lehce i bez použití škrabky), rozkrojíme napůl a odstraníme pecku, kterou nevyhazujeme ;-) Avokádo nastrouháme nebo rozmačkáme vidličkou. Zakapeme čertsvou citrónovou šťávou a troškou olivového oleje, osolíme, opepříme, přidáme několik lžič měkkého tvarohu nebo kostku Lučiny, špetku salátových bylinek a bazalku. Promícháme. Podáváme s tmavou bagetou/chlebem, opečenými toasty nebo se solenými nachos.

Ňam! Jednoduše, chutně a zeleně!

Avokádovou pecku nevyhazujte! Tady máte malý tip, co s ní dělat dál. Já už mám propícháno a zavlaženo, teď nezbývá než čekat. Uí, těším se.

Žádné komentáře: